Efter regn måste det komma solsken!

Entreprenören Andreas Wickell startade sitt första företag 2000 tillsammans med en kollega, det var ett IT bolag. Andreas skriver om sin erfarenhet från att bygga bolag genom några av modern tids djupaste kriser och summerar sina viktigaste lärdomar och delar med sig av sina bästa tips.

Jag startade mitt första företag 2000 tillsammans med en kollega, det var ett IT bolag. För er som inte var med då kan jag säga att det var mitt i den värsta IT kraschen med permitteringar och konkurserna stod som spön i backen. 

2008 hade vi fått upp ångan ordentligt och vårt starkaste segment var Bank & Finans, affärerna frodades och vi stoltserade med riktigt tunga affärskontakter och kunder. Då kom finanskrisen. Boom. Krisen till trots skrev vi ändå, det i vår bransch största avtalet globalt någonsin med en av storbankerna i Sverige. 2014 sålde vi och lämnade vi över nycklarna till vårt älskade och extremt välskötta företag Framsteg AB. 

Nu när marknadsförutsättningarna ändrats igen och vi står inför kanske den globalt djupaste finansiella krisen någonsin så vill jag försöka inspirera och dela med mig av vad som hjälpt mig igenom stormen i tidigare kriser

1) Håll fokus på kundens värde av er lösning!
2) Försäljningen och marknadsföring går före allt!
3) Ta bort dom dåliga kostnaderna och spar dom bra!
4) Fokusera på ert specialist område, lockas inte av andra “gröna fält”
5) Ställ in dig på att jobba hårt! Kom ihåg att det är i uppförsbackarna och i motvind man rycker!!!